četvrtak, 10.10.2013.

Putovanje u Pariz - dan prvi - Salzburg

Vratila sam se!

Bilo je prelijepo u Parizu, a i u ostalim gradovima koje smo putem posjetili. Vratili smo se u utorak navečer, tj. srijedu ujutro oko 2 sata. Ali neću krenuti od kraja nego od početka. Čeka vas nekoliko postova jer bilo bi previše da sve stavim u jedan, a tako i ja mogu još malo uživati u putovanju. cerek

Krenuli smo već u srijedu poslije posla. Jedva sam dočekala da prođe tih 8 sati. Moji mama i tata su išli u kino pa su nas povezli do Zagreba. Uspjela sam još i u kratki shopping sa sekom koja je u Zagrebu ovih dana zbog upisa na faks.

Odspavali smo svega par sati, a onda smo se morali ustati i krenuti na autobusni kolodvor jer smo u 5 i 30 kretali. Pobjegao nam je tramvaj, a kako u to vrijeme voze noćni tramvaji, idući je dolazio za skoro sat vremena i nikako ne bismo stigli. Ja sam paničarila kao i obično, a dragi je zvao taksi. Minute su prolazile, moja nervoza je rasla, ali na kraju smo stigli čak prerano na kolodvor. Važno da smo stigli.

Prvi dan putovanja izgledao nam je ovako:


Putovali smo od Zagreba do Salzburga uz nekoliko pauza. Nije bilo naporno iako ima dosta vožnje. Dio puta sam prespavala, a dio sam gledala okolo kroz prozor. Austrija je lijepa. Sviđaju mi se one njihove kućice. Eh, da mi je tamo biti po zimi kad zapada snijeg uz dekicu, vruću čokoladu i dobru knjigu.


U Salzburgu je sve u znaku Mozarta. Njegova rodna kuća, njegov trg i brdo suvenirnica iz kojih vas napadaju Mozart kugle, likeri, čokolade, magnetići i ostalo. Mi smo naravno kupili od svega po malo, a i poslikali smo se s Mozartom.






Naravno, Salzburg je jako lijepi grad sam po sebi, s Mozartom ili bez njega. Ima divnu katedralu izgrađenu u baroknom stilu.




Nakon razgleda grada s vodičem i slobodnog vremena, nastavili smo vožnju kroz Austriju, pa kroz Njemačku i navečer smo stigli u Pforzheim u okolici Stuttgarta gdje smo se smjestili u hotel i proveli prvu noć.

- 19:20 - Ostavi trag (8) - Isprintaj - #